slide1

PERSBERICHT

Ulft – Innovatiecentrum ICER, vrijdag 10 maart 2017

Trios & JPT winnaars Achterhoekse Innovatieprijs 2017

Op de Ondernemersdag van het InnovatieFestival 2017, zijn Trios Precision Engineering & JPT samen met Sirius Medical Systems de winnaars geworden van de 3e editie van de Achterhoekse Innovatieprijs. Deze bedrijven hebben samen de MaMaLoc ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit is een chirurgische techniek waarbij borstkankertumoren vóór de operatie worden gemarkeerd met een zeer kleine magnetische marker. Het publiek, voor een groot deel ondernemers uit de Achterhoek, koos live de winnaar uit drie genomineerden door online met de smartphone een stem uit te brengen.

Genomineerden

De prijs werd overhandigd door Wilbert Menkveld van Nijhuis Water Technologies, de winnaar van vorig jaar. Namens de winnaars namen Ronald Reurink (Trios), Mark Jansen (JPT) en Hubert Martens (Sirius) de prijs in ontvangst. De andere genomineerden waren VB-Airsuspension uit Varsseveld samen met Visser Leeuwarden en Hittech Bihca uit Winterswijk samen met ZEISS Duitsland.

Uniek in microdieptrekken

JPT, Jansen Precisie Techniek uit Borculo, heeft samen met TRiOS Precision Engineering uit Neede de MaMaLoc ontwikkeld. Dit is een chirurgische techniek waarbij borstkankertumoren vóór de operatie worden gemarkeerd met een zeer kleine magnetische marker. Hiermee kan een chirurg de tumoren veel nauwkeuriger lokaliseren en behandelen, wat tevens een veel beter cosmetisch resultaat oplevert. Deze techniek wordt momenteel door Sirius Medical Systems uit Eindhoven op de medische markt geïntroduceerd. Mark Jansen van JPT over hun innovatie: “We zijn vrijwel uniek in de wereld voor wat betreft microdieptrekken, het snel en precies dieptrekken van hele kleine producten. Met onze innovatie hebben vrouwen veel minder pijn en klachten tijdens en na een borstkankeroperatie.”

Op de foto v.l.n.r.: Hubert Martens (Sirius), Ronald Reurink (Trios) en Mark Jansen (JPT)

De Ondernemersdag 2017

Tijdens de Ondernemersdag 2017 neemt het presentatie duo Barend & Barend u mee in de wereld van de Achterhoekse ondernemers. Tijdens het eerste gedeelte wordt aandacht besteed aan wat innovatie voor de Achterhoek betekend. Deze stelling wordt voorgelegd aan ACT en CIVON die vanuit hun nieuwe samenwerkingsverband kunnen vertellen over de toekomst van Smart Industry. Naast Martin Stor (ACT) zullen o.a. René van Gils (Graafschap College), Kees Nieuwenhuijse (CIVON) en Foppe Atema (Goma) aan tafel aanschuiven.

Daarnaast lanceren wij deze middag AIM, het gloednieuwe magazine over innovatie in Achterhoek. en zal tijdens het InnovatieFestival het eerste nummer worden uitgereikt.

In het tweede deel wordt de Achterhoekse Innovatie prijs uitgereikt. De prijs gaat dit jaar naar een toonaangevend (inter)nationaal innovatief bedrijf, dat wegens samenwerking is voorgedragen door een toeleverancier uit de Achterhoek. Het zijn prachtige voorbeelden van succesvolle samenwerking in de keten. Laat u inspireren door deze voorbeelden en ontmoet innovatieve collega ondernemers. U kunt er bij zijn, meld u aan en stem mee wie de Achterhoekse Innovatieprijs krijgt. De volgende combinaties zijn genomineerd:

Trios Precision Engineering & JPT – Sirius Medical Systems
JPT heeft samen met TRiOS, de MaMaLoc ontwikkeld. Dit is een chirurgische techniek waarbij borstkankertumoren vóór de operatie worden gemarkeerd met een zeer kleine magnetische marker. De techniek is initieel ontwikkeld door het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (NKI-AvL) in samenwerking met de universiteit Twente en wordt momenteel Geïntroduceerd in de medische markt door Sirius Medical Systems.

VB-Airsuspension B.V. – Visser Leeuwarden
De VB-ActiveAir van VB-Airsuspension VB-ActiveAir is een intelligent veer- en dempingssysteem dat zich in real time aanpast aan de staat van het wegdek en reageert op zijwind, bochten en remmanoeuvres. Dit zorgt ervoor dat ambulancevoertuigen van Visser Leeuwarden zich efficiënter, sneller, veiliger en comfortabeler van en naar een noodmelding kunnen komen.

Hittech Bihca  – Zeiss Duitsland
De kracht van Hittech Bihca is dat hun klanten hun eigen producten en apparaten maken. Met Zeiss zijn ze het traject van design- & ontwikkeling t/m fabricage, montage & testen aangegaan om een nieuwe lichtgewicht behuizing te ontwikkelen voor een meetapparaat voor in de Automotive branche welke bijvoorbeeld vastzit aan een robotarm.

Programma:
14.30 – 15.00  Inloop de Ondernemersdag
15.00 – 16.00  Kick off ACT/CIVON
16:00 – 16:05  Lancering Achterhoeks Innovatie Magazine
16.05 – 16.30  Break
16.30 – 17.30  Uitreiking Achterhoekse Innovatie Award
17.30 – 18.30  Borrel

Benieuwd wie dit jaar de Achterhoekse Innovatieprijs wint? Kom naar De Ondernemersdag en stem mee.

  • Vrijdag 10 maart
  • Locatie: Innovatiecentrum ICER in Ulft
  • Tijd: 14:30-18:30 uur
  • Aanmelden uitsluitend op uitnodiging

Praat met ons mee

Wordt lid van onze community via de Networkapp en maak contact met andere deelnemers. Benieuwd naar wat er plaatsvindt tijdens het Innovatiefestival 2017? Volg ons dan op Facebook en Twitter!

BewarenBewaren

Programma

Partners & Sponsoren