science

Science café Achterhoek

In navolging van praktisch alle Nederlandse universiteitssteden opent ook de Achterhoek in maart 2017 zijn eerste Science Café.

In het science café komen sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties vertellen over hun passie en expertise op het gebied van wetenschappelijke onderwerpen en onderzoek voor de samenleving.
Als bezoeker kun je de fascinatie van wetenschap beleven, vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen.

Wetenschap, technologie en innovatie spelen een toenemende rol in onze samenleving en in ons dagelijks leven.
Het Science Café biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om zelf je mening te vormen over deze ontwikkeling, zodat je gedegen besluiten kunt nemen op politiek niveau, maar ook ten aanzien van energiekeuzes of bijvoorbeeld gezondheidsonderzoek.

Ontvangst van de café bezoekers
19.15 uur – 20.00 uur 
Muziek verzorgd door de formatie Liv&McQue De koffie wordt u aangeboden, overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Wim Maatman opent het eerste Science Café
20.00 uur – 20.15 uur
en gaat een gesprek aan met Cecilia de Vries over het Science Café Achterhoek.

“Waarom niemand zonder wetenschap kan” door Govert Schilling
20.15 uur – 21.00 uur
De wereld waarin we leven wordt steeds ingewikkelder. Dagelijks banen we ons een weg door nieuwe inzichten en ontwikkelingen, uitgesproken meningen, nepnieuws en alternatieve feiten. Welke rol speelt wetenschap daarin? Is wetenschap echt zo essentieel en objectief als vaak wordt beweerd? En hoe kan de wetenschappelijke methode ons helpen om onze eigen standpunten te bepalen? In deze eerste editie van het Science Café Achterhoek pleit wetenschapsjournalist Govert Schilling voor ratio met gevoel.

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Daarnaast verzorgt hij publiekslezingen en cursussen, en is hij eindredacteur van de populaire website allesoversterrenkunde.nl.

Muziek en een drankje
21.00 uur – 21.15 uur
Muziek verzorgd door de formatie Liv&McQue.

In gesprek met Govert
21.15 uur – 21.45 uur
Discussie en vragenrondje.

Live Column Frans Miggelbrink
21.45 uur – 22.00 uur
Hij werpt op geheel eigen wijze zijn licht op het onderwerp van de avond.

Naborrelen in het café
22.00 uur – 22.30 uur
Muziek verzorgd door de formatie Liv&McQue.

  • Maandag 13 maart
  • Locatie: Innovatiecentrum ICER in Ulft
  • Tijd: 19:30 – 22:30 uur
  • Vrij toegang maar graag aanmelden via Networkapp. Bent u niet in het bezit van een smartphone en/of tablet dan kunt u zich ook aanmelden via sciencecafeachterhoek@gmail.com
Ja ik kom

Praat met ons mee

Wordt lid van onze community via de Networkapp en maak contact met andere deelnemers. Benieuwd naar wat er plaatsvindt tijdens het Innovatiefestival 2017? Volg ons dan op Facebook en Twitter!

BewarenBewaren

Programma

Partners & Sponsoren