Over Innovate Festival

Innovate is hét focuspunt voor innovatie in Gelderland met als thuisbasis hoofdstad Arnhem. In deze regio zijn wereld-veranderende innovaties ontwikkeld zoals de Pinpas, de PET-fles, Viscose, Aramide, de Trolleybus, Buienradar, de Waterstofcentrale en flexibele Zonnecellen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wij zijn benieuwd naar de innovaties van vandaag en morgen, en willen die graag een podium bieden. We nodigen daarom iedereen in de regio uit die bezig is met innovatie om samen te laten zien dat het hier gebeurt. Gedurende het driedaagse INNOVATE Festival laten we op allerlei manieren zien hoe innovatief Gelderland is en hoe we de uitdagingen van morgen aan gaan. Met meer dan 150 deelnemers op het gebied van kunst, wetenschap en techniek laten we duizenden bezoekers de toekomst beleven in de vorm van events, workshops, masterclasses, lezingen, hackathons en exposities.

Organisatie achter Innovate

INNOVATE is een initiatief van stichting Innovatiefabriek Arnhem en wordt gesteund door o.a. Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en honderden innovatieve partijen uit de regio.

INNOVATE is een initiatief van stichting Innovatiefabriek Arnhem, met in het bestuur: Christiaan Holland, Berry Kessels, Peter Koburg, Sandor Schrijner en Willem Vierdag.
ORGANISATIE: Tom Kortbeek (directeur), Hilmer Thijs, Marjolein de Graaf.
PRODUCTIE + COÖRDINATIE: Marjolein de Graaf, Carolijn Wessels, Sophie Schrijf, Robin Atema.
VORMGEVING + COMMUNICATIE: Studio Hands i.s.m. Vertigo6, WJ-Communicatie, Mintamatics, Michèle Giebing.

Duurzaamheid

Het festival wordt zo duurzaam mogelijk georganiseerd door bijvoorbeeld slim (her)gebruik van materialen van andere lokale evenementen. Wij vinden het standaard dat ons drukwerk op FSC-gecertificeerd papier en zonder chemische inkten wordt gedrukt.

Locaties

We beginnen het festival met een spectaculair event over ondernemerschap en innovatie i.s.m. het gerenommeerde The Economic Board. Het event vindt plaats in de Eusebiuskerk en is exclusief voor genodigden en ook alle betrokkenen van INNOVATE: deelnemers, partners, sponsoren, beleidsmakers en innovatieve ondernemers.

De vrijdag draait om kennisontwikkeling bij de jeugd en professionals. Er zijn expertmeetings, kennissessies, masterclasses: een bonte dag vol inspiratie die we organiseren met diverse partners op locaties zoals Rozet, HAN, Luxor Live en Focus Filmtheater.

De derde dag van INNOVATE Festival (zaterdag 5 oktober) vindt plaats op het fraaie terrein van De Melkfabriek aan de Nieuwe Kade 1 in Arnhem. De INNOVATE Experience organiseren we in samenwerking met Techniekdag Arnhem.